Ugrás a fő tartalomra

Tóni


Emlékszem valamikor 2011 nyarán üldögéltünk egy padon valahol Szlovákiában Ági, Bunyik Laci meg én, és arról beszélgettünk, hogy is kellene megvalósítani az esküvőnket. Az asztaltársaság kibővült, szó szót követett, és Te megtudtad, hogy mi bringával akarunk esküvőre menni. Csabival önként jelentkeztél lónak, nem érdekelt a kihívás, hogy bő két mázsát kell felhúznod Veszprém megye egyik leghúzósabb emelkedőjén, megcsináltad.

Emlékszem az esküvőm másnapján reggel felhívtál:

„Szia Puffy! Már csak mi vagyunk itt, de mi is már lelépnénk. Őőőő vihetek egy csülköt?”

Igen ez is te voltál.

De Te voltál az is, aki Bencét hátulról hajszolta a cseh Bike Adventurát, és amikor 20 percetek volt 15 kilire akkor sem engedted, hogy feladja. 

Te voltál az is, akivel a Várpalota maratonon mintha összebeszéltünk volna, de egymástól függetlenül hárman toltuk vissza a tökig sáros bringát, lánc és váltó nélkül.

Emlékszem, amikor felautókáztunk a Trans Hungária Maratonon a Kékes-tetőre a váltáshoz, ittunk egy kólát és vártunk. Aztán Te úgy döntöttél nem vársz itt, mert megúsznád a pályát szint nélkül, így legurultál a sípálya aljára és ott váltottad talán Gyallai Janót? Aztán felmásztál a hegyre, és büszkén mesélted tavaly is, hogy a sípálya eleji DH-n még mindig benne vagy az első tízbe a THM-es tekeréssel.

A Plzeni éjszakák, vagy éppen Pozsonyiak, amikor a cseheken kívül csak mi ketten ültünk a sörsátorban, és figyeltük az eseményeket.

Óóó azok a paleoreggelik a versenyek előtt, a házi sonka, szalonna, amiből mindig jutott mindenkinek.

Te hoztad létre a Káosz Amigost is. Igaz „hűtlen” lettél a csapathoz, vagy átadtad a fiataloknak a stafétát, és rám hagytad a csapat irányítását, hogy Te a saját korosztályoddal, a Fonnyadt Makkot erősítsd. Tavaly ugyan nem voltál ott velük a 24h-on, mert családi kötelezettségeid voltak, pedig ha tudod, hogy ez lesz …

Tavaly a vértesi évadzárón még együtt guberáltunk össze Csontinak felszerelést, amiben elindulhatott. Te a bringát adtad én a ruhákat.

Hány átversenyzett hétvége, átsörözött este van mögöttünk. Te voltál mindig az első aki a fémcsajkájával a bográcsomhoz járult, de ha a tüzet megkellett hozzá rakni, akkor is mindig ott voltál.

Emlékszem, amikor 6 vagy 8 éve Plzenben bementünk a ruhaboltokba shopingolni, mi férfiak, és x mennyiségű nadrággal tértünk haza, na meg jó pár karton eredeti cseh sörrel. Igen cseh sörrel, mert a cseh sörök voltak a kedvenceid.

Voltak, mert elmentél, itt hagytál bennünket, és már valahol máshol keresed a pontokat, ülsz le a söntéshez egy sörért. Nem látom már a stravan a tevékenységedet, nem látom felvillanni az ikonod a kudos felirattal minden edzésem után, pedig általában te voltál az első, aki követte az edzéseimet.

 

Tóni elmentél!

De az emléked örökre a szívemben él.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

K3 ismét

A K3 egy olyan pontja az évnek, ami a fontos események között szerepel a versenynaptáramban. Idén azonban lévén viszonylag rossz időpontra volt kezdetben meghirdetve, elengedtem. Aztán szerencsére eltolták egy héttel, és mivel mi erre eltoltunk egy másik versenyt, egy fél évvel, ezért felszabadult a hétvége. Ha már szabad volt ideje társat keresni. Nyilván adott Csonti és elsőbbséget élvez, de abban biztos voltam, hogy kihagyja ezt a mókát. Adott lenne Robi is, és éppen ráakartam írni, amikor egy messengeres beszélgetésünk során valahogy szóba jött Bedő Csabival a derby, és kapásból mondta hogy jönne! Úgy gondoltam, ha Robit érdekli a verseny úgyis jelentkezik, és majd akkor max 3-an megyünk. (Mondjuk ebben az esetben én a lassú visszafogó csiga szerepét töltöttem volna be). Szóval volt csapat, többet nem is nagyon törődtünk a rendezvénnyel. Kicsit több mint egy héttel a rendezvény előtt, május 1.-én este felé, Csabika hív. „Szia, most toltak ki a műtőből, szolnál Mikinek hogy ne

Súlyban az erő

Súlyban az erő avagy „Celebnek lenni oly nehéz” azaz K3 a Mátrában   Tavaly félelmeteset mentünk Csontival a Bakonyban, az első K3-momon. Sokat beszélgettünk róla, rengeteg anekdota, érdekesség vett minket körül. A kérdés legfőképpen bennünk is az volt, hogy ez egy kicsúszott eredmény volt, vagy tényleg jók vagyunk ebben a műfajban? De tökmindegy miről volt szó, a vége mindig az volt, hogy idén is megyünk! Így amikor kiderült a dátum, már hívtam is elnyűhetetlen társam és mondtam neki; „Május 6, délután 5 körü,l valahol Budapesten felveszlek!” Persze az elmúlt egy év anekdotái nem múlhattak el nyomtalanul. Finoman kibővítettük az érdeklődők névsorát, lévén hogy a tájbringások egy része teljesen beizgult a versenyre, és el is jöttek rá szép számmal. Mondjuk ezzel még népszerűbbé tettük a versenyt, de öngólt lőve magunknak is hoztunk nem kevés kihívást. Hisz ha csak a számunkra ismeretlenektől eltekintünk, a nevezők között voltak a: Tűzoltók 4 keréken, a visszat

K3 mert kell

Immáron harmadszor tértünk vissza Csontival közösen a K3-ra! Idén is, mint az ezt megelőző két évben, a sprint távra esett a választás. A tavalyi Mátrai hegyvidék után nyilván szimpatikusabbnak tűnt a Vértes lankásabb lejtőivel találkozni, ráadásnak a Vértes azért kicsit sem ismeretlen azoknak, akik tájékozódási sportokat űznek, így bizakodva vághattunk neki az idei derbinek. Az MTBO-sok több csapatban is képviseltették magukat, így nyilván köztünk egy barátságos rivalizálás is kialakult. Itt volt Lavi-MM páros, Mozsi-Ipsics Laci-Dankó Pityu, Hidas Zoliék, Noémi-Béci páros, Gabi-Csabi és a fiai, na meg nyilván mi is. 12 óráson meg Ember Ágoston- Máthé Tomi, és a Száguldó Virágok Orsi vezetésével is neki vágott az idei K3-nak. Ránk már Csonti előzetes panaszi sem vetettek jó képet. Csonti az egy héttel korábbi Pannonon igen jól ment, de egész héten fáradtsággal küzdött, nekem meg a Pannon rendezése mellett, a Balaton marci 50km-e is a lábamban volt. Ráadásnak péntek délután elke