Ugrás a fő tartalomra

Szilveszterre egy kis "ZS"?! ;)

 


Aki régóta ismer, az pontosan tudja, hogy van egy viszonyom a „Zs” kategóriás filmekhez. Anno gyerekkoromban még a „Szív TV” adott ilyen „remek” filmeket, amikben legtöbb esetben arról szólt a történet, hogy egy Dolph Lundgren kinézetű fickó, halom másik arab, vagy Dél-amerikai kinézetű csávót mészárolt le, egy akkora gépágyúval a kezében, amit egy tigristank lövege is megirigyelhetne, ráadásul jó „kódot” használva. sosem fogyott ki a lőszer. Általában, a nagy darab svéd óriást. egy golyó sem találta el, de a film végén szembe került a főgonosszal, aki jellemzően általában ferde szemmel rendelkezett, vagy esetleg fekete volt, akivel aztán az unlimited töltény elfogyása után fél órás verekedésbe kezdtek. És a golyóálló főhősünk az első pofon nyomán már vért köp, vagy éppen erőteljesen megsérült a arca, hogy aztán kettőt rágjon, és egy orbitálisat köpjön, majd a földről felkelve, jól elnáspángolja főgonoszunkat. (Akit persze életben hagy, de az még egy halálos mozdulatot tesz ami után mégis elhalálozik.)

Aztán a közép/főiskolás időszakban, amikor TV-hez jutottunk, létrejött a katasztrófa hétfő, amely elsősorban rosszabbnál rosszabb repülőgép katasztrofális filmekkel kecsegtetett, amikor viszont ezek a tényleg nézhetetlen borzalmak elfogytak, jöttek a „Zs” közelébe kerülő természeti, vagy éppen verekedős filmek. Ezekből aztán kiforrott a klasszikus „ZS” ami már olyan rossz, hogy krva jó!

Jó magam a „ZS” kategóriából az állatos filmecskéket részesítem előnyben. Ugye ebben a műfajban léteznek nagyon igényesek, amelyek mondható hogy „A” kategóriájú filmek mint a Cápa1,2, vagy a Grey, vagy éppen a Zátony esetleg a Arachnophobia és az Állatok napja című klasszikusok, amiket azért már nem az „A” besorolásba tennék. 


Talán egy átmenet a Szörny című ausztrál mozi, ami tényleg megtörtént eseményeket dolgoz fel, egy óriás krokival a főszerepben. Aztán eljutunk az „E-H" kategóriás szuper mozikig, mint Anaconda és MAG avagy az Őscápa megjelenései,  és társai, hogy aztán a tényleg nézhetetlen „K-O” kategóriába kerüljünk, az összes borzalmas kínai, japán, és nagyon elcseszett amerikai csodákkal, mint Anaconda 3- felfelé és társai. És a végén eljutunk a „ZS”-ig. 

Mi a jellemzője a „ZS-nek? Hát hogy ez az első hátulról, ami már annyira rossz, hogy már jó és igazán szórakoztató is tud lenni. Talán azért van így, mert itt a rendező és forgatókönyv író is tudta, hogy egy borzalmat alkot, és ennek köszönhetően, a komoly állati horrort átforgatta, úgy hogy az már inkább szórakoztatóan abszurd legyen. Ide tartozik a Sharknadó sor a maga 2 vagy már 3 részével, és egyértelműen a Piranha. Na de hogy ezt miért is soroltam fel? Mert tegnap félálomba az AMC-n rábukkantam egy olyan „ZS” slágerre, ami azt gondolom, hogy koronát tesz ezekre a filmekre. Hangsúlyoznám nem új, csak valahogyan eddig elkerülte a figyelmemet, illetve asszem el akrtunk rá a moziba menni csak valamiért meghiúsult a terv, de tegnap végig élveztem ezt a remekművet, amely tényleg kikapcsolt, és már az első pillanatban amikor rábukkantam tudtam, hogy ez nem lehet rossz, és meg kell néznem!


Miről is van szó a Piranha DD-ről. Amit csak az eladhatóság jegyében a magyar TV-k Piranha 3D néven neveznek. Pedig az Piranha DD! Na most akkor, innentől 18 év alatti olvasóim, illetve azok akik nem akarják hogy lespoilerezzem ezt a remekművet, inkább lépjenek ki.

A Story ott folytatódik, ahol a Piranha abbamaradt. Az első rész a klasszikus amerikai tavaszi szünetben játszódik, ahol az önfeledt alkohol és drogmámorban úszó egyetemisták, a szabad szex szerlem rock’roll feelingbe belefut egy apró ősi élőlény egy agresszív piranha faj. Ott aztán haraptak a kis dögök mindent amit értek, emberket és emberk különböző szerveit. Hogy a film akkor eladható legyen az O’Conor ikreket felkérték a főbb szerepekre, ők ugye a 90-es évek Slider sorozatának fő hősei voltak. De nyilván a film inkább a fedetlen keblek kontra piranha harapások klasszikusán folyt.


A Piranha DD ezen még túl tesz egy lépéssel. Egyértelműen ez is sőt ez még inkább egy Horror-Szex-Vígjáték. Itt is nem kevés szilikon fedetlen kebel látható, egyéb női, és olykor férfi szervekkel karöltve, de mégis a film nem egy szexfilm, ez csak a klasszikus 80-as évek horror/akció receptjéből jön, aminek a lényege minél nagyobb mordály, minél nagyobb szilikon cicik, és minél több vér. Ez a film ezeket a kliséket használva, egy abszurd vígjáték szerintem, aminek még sztorija is van.

Ugye a helyszín az első rész helyszínétől pár tíz, vagy pár száz mérföldre van, de ezt ugye amerikai mértékkel elég nehéz nézni mennyi is az annyi. A film legeleje már eleve abszurd, hiszen a Dolph Lundgren szerű, vagy lehet éppen ő, szóval a 90-es évek akció sztárja bemegy a tóba, egy másik helyi farmerrel, hogy kihalásszon egy döglött szarvasmarhát, amely kipukiz egy pár Piranha petét, amelyek persze egyből ki is kelnek. Hogy jó legyen és az abszurditást még fokozzuk, az éjnek évadján megvilágított szarvasmarha, a lámpa elromlása miatt egy a vízben meggyulladó öngyújtóval is összetűzésbe kerül, amiből persze az lesz, hogy szegény döglött pára, még jól fel is robban. De Dolphi ezt túléli de a gyomrából, méhéből? szóval a szarvasmarhánkból kirobbanó piranhák persze felfalják szegény farmerjeinket. Ezen mellékszál után rá is mehetünk a fő szálra.


A tó mellett épül egy aquapark, ami egy korosodó kiéhezett kopaszodó szexmániás úriember, és egy árva tengerbiológus helyes lány tulajdona. Persze amíg a lány tengerbiológusnak tanul, addig a bácsi megépíti a parkot, amelyben külön felnőtt medence részt is kialakít, ahol persze a környék összes go-go táncosnője már idő előtt lubickol, természetesen nem ruhában. Na most ez nagyon nem egy naturista strand, mint a Cobra 11 36. évadjában. Itt tényleg szépen felvarrott megfelelően formált, vagy túlformált szilikon cicák mártóznak a medencében, amelynek a létrájához még beépített kamera is játszik, ami kivetíti az előtte éppen meztelenül kikászálódó hölgyet, egy bazi nagy monitorra. Mondanom sem kell, hogy a biológus kislánynak ez annyira nem tetszik, de kereslet/kínálat vonalon tényleg eladható biznisz. Mondjuk, hozzáteszem, hogy ez a vidéki noname aquapark, annyi látványossággal, játékkal rendelkezik, mintha az Anagorát+ a Mogyoródit, meg az Aquawordot összegyúrnám. Ráadásnak már a nyitás napja előtt is, számtalan nem túl sok ruhában fürdőző, a játékokat élvező fiatal kebelcsoda van jelen a parkban. Arról már ne is beszéljünk, hogy dörzsölt korosodó élvhajhászunk illegális módon biztosítja a vizet a parkba, de ez nem lényeg, és persze a helyi rendőr is benne van a történetben. (Aki nem mellesleg a főszereplő nő exe)


Persze a nyitás előtt a tóban felbukkannak a piranhák, akik a főhősnőt, és barátait is veszélyeztetik, olyan mértékben, hogy a meztelen fürdőző barátnőt Alien mintára, de allulról szállják meg a lények. Aztán amikor a barátjával, a nagy pillanat eljöjjön, ráharapjon a srác azon szervére, amire nagyon nem szeretné, aztán hogy a késnek milyen hatása lesz az úriemberre, amit a kanapétól nem messze talál, azt mindenkinek a fantáziájára bízom.


Persze miután a piranhák már jelen vannak, főhősünk megkeresi a szakértőt, aki nem más, mint a „Vissza jövőbe” trilógia dokija, aki tart egy ilyen dögöt otthon, hogy elmondhassa mire képese. (pl a kaja reményében, bármilyen fémen átmennek a kis cukik) Mondanom sem kell, hogy főhősnőnk, aki van annyira szende és szűzies, hogy nem vetkőzik le a filmben, beúszik a tóba, a piranhák közé, ellenőrizni a rácsokat, hogy épek e és biztonságos e a másnapi nyitásra az aquapark, és megússza egy kisebb karcolással.

Mondjuk kis barátaink, nem ezen a vonalon mennek fel a medencékhez, hanem az illegális csatornán, és törnek be a medencékbe, hogy aztán ott el kezdődjön a klasszik horror, mindent leharapunk amit találunk és vér vér vér mindenfele. Ezt megspékelve az első rész néhány túlélőjével, és persze ismét nem kevés fedetlen kebellel. Persze a gonosz is elnyeri méltó büntetését, hiszen a feje elég abszurd módon esik le kis kéjencünknek. És a legvégén a dagadt kukkoló munkatárs, megadja a kegyelem döfést a piriknek (mert hogy neki a fenekébe akadt egy), akik elszállnak, víve magukkal főrendőr barátunkat is egy klasszikus ZS kategóriás mozdulattal.

De, hogy a filmben a kedéjeket még jobban feltudjuk borzolni, megjelenik benne David Hasselhoff, aki önmagát játssza. Mint celeb sztár van jelen a filmben, és mint életmentőként kell pózolnia, de azért, hogy a legrémisztőbb is előkerüljön, van tőle egy kis éneklés is. A pohos David azért még tartja magát, és a Baywach kinézete nem változott sokat. (na jó már akkor sem volt fiatal)


Szóval, ha akarsz egy szórakoztató, agyürítő, igazi „Zs”-t akkor Piranha DD/ vagy magyarul Piranha 3D!

Film előzetes kedvcsináló

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

K3 ismét

A K3 egy olyan pontja az évnek, ami a fontos események között szerepel a versenynaptáramban. Idén azonban lévén viszonylag rossz időpontra volt kezdetben meghirdetve, elengedtem. Aztán szerencsére eltolták egy héttel, és mivel mi erre eltoltunk egy másik versenyt, egy fél évvel, ezért felszabadult a hétvége. Ha már szabad volt ideje társat keresni. Nyilván adott Csonti és elsőbbséget élvez, de abban biztos voltam, hogy kihagyja ezt a mókát. Adott lenne Robi is, és éppen ráakartam írni, amikor egy messengeres beszélgetésünk során valahogy szóba jött Bedő Csabival a derby, és kapásból mondta hogy jönne! Úgy gondoltam, ha Robit érdekli a verseny úgyis jelentkezik, és majd akkor max 3-an megyünk. (Mondjuk ebben az esetben én a lassú visszafogó csiga szerepét töltöttem volna be). Szóval volt csapat, többet nem is nagyon törődtünk a rendezvénnyel. Kicsit több mint egy héttel a rendezvény előtt, május 1.-én este felé, Csabika hív. „Szia, most toltak ki a műtőből, szolnál Mikinek hogy ne

Súlyban az erő

Súlyban az erő avagy „Celebnek lenni oly nehéz” azaz K3 a Mátrában   Tavaly félelmeteset mentünk Csontival a Bakonyban, az első K3-momon. Sokat beszélgettünk róla, rengeteg anekdota, érdekesség vett minket körül. A kérdés legfőképpen bennünk is az volt, hogy ez egy kicsúszott eredmény volt, vagy tényleg jók vagyunk ebben a műfajban? De tökmindegy miről volt szó, a vége mindig az volt, hogy idén is megyünk! Így amikor kiderült a dátum, már hívtam is elnyűhetetlen társam és mondtam neki; „Május 6, délután 5 körü,l valahol Budapesten felveszlek!” Persze az elmúlt egy év anekdotái nem múlhattak el nyomtalanul. Finoman kibővítettük az érdeklődők névsorát, lévén hogy a tájbringások egy része teljesen beizgult a versenyre, és el is jöttek rá szép számmal. Mondjuk ezzel még népszerűbbé tettük a versenyt, de öngólt lőve magunknak is hoztunk nem kevés kihívást. Hisz ha csak a számunkra ismeretlenektől eltekintünk, a nevezők között voltak a: Tűzoltók 4 keréken, a visszat

K3 mert kell

Immáron harmadszor tértünk vissza Csontival közösen a K3-ra! Idén is, mint az ezt megelőző két évben, a sprint távra esett a választás. A tavalyi Mátrai hegyvidék után nyilván szimpatikusabbnak tűnt a Vértes lankásabb lejtőivel találkozni, ráadásnak a Vértes azért kicsit sem ismeretlen azoknak, akik tájékozódási sportokat űznek, így bizakodva vághattunk neki az idei derbinek. Az MTBO-sok több csapatban is képviseltették magukat, így nyilván köztünk egy barátságos rivalizálás is kialakult. Itt volt Lavi-MM páros, Mozsi-Ipsics Laci-Dankó Pityu, Hidas Zoliék, Noémi-Béci páros, Gabi-Csabi és a fiai, na meg nyilván mi is. 12 óráson meg Ember Ágoston- Máthé Tomi, és a Száguldó Virágok Orsi vezetésével is neki vágott az idei K3-nak. Ránk már Csonti előzetes panaszi sem vetettek jó képet. Csonti az egy héttel korábbi Pannonon igen jól ment, de egész héten fáradtsággal küzdött, nekem meg a Pannon rendezése mellett, a Balaton marci 50km-e is a lábamban volt. Ráadásnak péntek délután elke